TIP: Promítejte nové spoty k závislostem

5.1.2016 / JSNS

Připravili jsme pro vás tři nové spoty k tématu alkohol a kouření. U každého samozřejmě najdete výukové aktivity a informační materiály.

Videa trvají maximálně minutu, a tak se vám pohodlně vejdou do jedné vyučovací hodiny.

KOVBOJ

„Ne, kouření nemusí být vždycky smrtelné,“ zpívá pohledný kovboj, kterého si během hudebního happeningu uprostřed rušné ulice amerického města fotí přístojící, „někdy přijdeš o plíci a někdy ti prostě jen vyříznou jazyk,“ zakončuje country melodii, již zpívá přes speciální zařízení přiložené ke „slavíkovi“ na svém krku.

 

 

 

VEČÍREK

Roztrhané punčochy, rozmazaný make up, zvratky ve vlasech, ulomený podpatek... Dívka se chystá ve svém pokoji na večírek v opačném časovém sledu. Spot s názvem „Večírek“ se ptá: Určitě byste nechtěli, aby váš večer takhle začal. Tak proč by měl takhle skončit?


 

ZADRŽ DECH

Zadržování dechu je oblíbená dětská hra. Pro některé z dětí se ale může stát nutností. Jako třeba pro chlapce, jehož máma doma po příchodu ze školy kouří. Pointa spotu upozorňujícího na pasivní kouření, ve které malý kluk v různých situacích trénuje, jak dlouho vydrží bez dechu, říká „kdyby si děti mohly vybrat, nekouřily by“.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.