Přihlašujte se do Z místa, kde žijeme 2016

13.1.2016 / Příběhy bezpráví

Víte, jak se ve 20. století měnilo obyvatelstvo v místě, kde žijete? Kam odešli Židé a Němci, kteří bydleli ve vaší obci? Má někdo z žáků příbuzného, který emigroval? Znáte někoho, kdo byl v období komunismu zavřený a putoval z jedné věznice do druhé? Vypátrejte příběh v projektu Z místa, kde žijeme s tématem Lidé v pohybu!

Deadline přihlášek je 26. ledna.

Už šestý ročník tohoto projektu poběží od března do června a opět je určen pro žákovské týmy ze středních a druhého stupně základních škol. Novinkou pro letošní rok je to, že všechny týmy mají dané téma, ke kterému budou příběh zpracovávat, a to Lidé v pohybu. Nemusí ale hledat jen příběh určitého člověka, ale i místa ve svém okolí, které souvisí s daným tématem. Více o tématu se dozvíte zde.

Z místa, kde žijeme 2016 zahájíme úvodním dvoudenním setkáním v Praze (3. – 4. března), poté budou mít týmy prostor na své pátrání v regionech a v červnu se opět sejdeme v Praze, aby všechny týmy prezentovaly příběhy, které zpracovaly.

Veškeré informace o průběhu projektu a odkaz na přihlašování najdete zde.
 

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.