Studenti pořádají akce, aby změnili pohled na migraci

23.2.2016 / Kdo jiný?

Studenti na Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické ve Znojmě nazvali svůj týmový projekt Jiný úhel pohledu. Jak sami definovali, téma je zaměřeno na změnu úhlu pohledu na současnou migrační krizi. 

 

V rámci svého projektu uspořádali již několik akcí. Promítali pro zhruba padesát žáků prvních ročníků SŠ film z nabídky Jednoho světa na školách Stát se Evropanem.

Nyní uspořádali setkání a debatu s lékařkou Adélou Mackovou z organizace Lékaři bez hranic, která byla velmi úspěšná. Doktorka Macková strávila tři měsíce na misi v Afghanistánu a vyprávěla o svých lékařských zkušenostech. Toto téma bylo studentům vzhledem k jejich studijnímu oboru blízké a debata tak byla velmi plodná a intenzivní. Studenti se velmi aktivně doptávali, jaké jsou jejich možnosti účastnit se mise s Lékaři bez hranic, jaké je třeba vzdělání a specializace.

Jako příští akci tým Jiný úhel pohledu plánuje aktivitu pro mladší ročníky, kdy se budou pomocí hry zabývat stereotypními představami ve společnosti. Pokusí se spolužákům pomoci uvědomit si předsudečné představy a pracovat s nimi.

Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů.

                         www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.