Dokumentární filmy novým pohledem. Přijďte na seminář!

21.4.2016 / Vzdělávání vyučujících

Dokumentární filmy jsou skvělým nástrojem k otevírání důležitých témat ve výuce. Protože nás ale filmy obklopují, podobně jako jiná mediální sdělení, každý den, můžeme narazit na některou z nepříjemných otázek: Ukazují nám dokumentární filmy pravdivý svět? Můžeme jim věřit? Přijďte na seminář a poznejte nový rozměr dokumentárních filmů.

Přijďte se s námi na seminář zamýšlet nad tím, co je podstatou dokumentárních filmů a jaké jsou jejich úskalí a přednosti. Zjistíte, co znamená filmová řeč a proč je pro nás i naše žáky důležité jí rozumět. Společně odhalíme na konkrétních filmových ukázkách, zda na nás záměry autorů fungují tak, jak si při tvorbě dokumentů přáli.

Na semináři vám navíc nabídneme i setkání s předním českým režisérem Pavlem Štinglem, autorem filmů O zlém snu, Eugeniové. Vyzkoušíte si přímo s ním, nakolik jste při sledování filmů vnímaví k jejich zpracování a výrazovým prostředkům.

Po semináři Dokumentární filmy novým pohledem přidáte k výuce s filmy něco nového.

Seminář se uskuteční v úterý 3. května 2016 od 9 do 17 hod v Langhans – Centru Člověka v tísni.

Seminář je určen pro pedagogy druhého stupně ZŠ a pedagogy SŠÚčastníkům bude uhrazeno jízdné. Oběd a občerstvení budou zajištěny.

Zaregistrujte se, těšíme se na setkání s vámi

Program semináře a přihlášky najdete na stránce Semináře pro vyučující. Své případné dotazy a nápady nám můžete psát na ester.pekna@jsns.cz.