Probuďte diskuzi o situaci na Kubě nebo migraci

19.4.2016 / Filmové kluby

Zajímá vás, jak to teď vypadá na Kubě? Jakými změnami prochází politika, ekonomika i lidská práva? Pozvěte si Kubánce! K migraci zase doporučujeme Lékařku bez hranic.

Jitka Jeřábková a Petr Šmelc z lidskoprávní sekce Člověka v tísni nyní nabízejí přednášku o situaci na Kubě. Jako bonus s nimi přijde aktivista přímo z Kuby, který je nyní do června na návštěve v ČR. Přednáška může být součástí projekce dokumentu z naší databáze, třeba Viva Cuba Libre

Pokud vás zajímá vice téma uprchlické krize a obecně migrace, můžete si pozvat Mílu Janišovou. Pracovala několik let v organizaci Lékaři bez hranic. V létě 2015 absolvovala jako koordinátorka komunikace na misi v Iráku. Věnuje se tématu migrace a uprchlictví. Jistě by s Vámi tuto problematiku prodiskutovala po promítnutí například dokumentu Bojovníci ze severu, nebo jiného dokumentu souvisejícího s tímto tématem.

Pokud budete mít zájem určitě se ozvěte koordinátorce studentských filmových klubů Zuzaně Trachtové (zuzana.trachtova@seznam.cz), která vám zprostředkuje kontakt.

Pokud byste chtěli poradit s hosty po projekci na jiné téma, neváhejte nás oslovit!

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.