Proběhlo závěrečné setkání Z místa, kde žijeme

13.6.2018 / Příběhy bezpráví

Deset studentských týmů zakončilo projekt Z místa, kde žijeme v Knihovně Václava Havla. Přečtěte si o něm víc!

Červnové setkání Z místa, kde žijeme

Deset studentských týmů úspěšně zakončilo projekt Z místa, kde žijeme závěrečnými prezentacemi svých výstupů ve dnech 7.-8. 6. v prostorách Knihovny Václava Havla v Praze. 

Čtvrtečního programu se zhostily týmy z Gymnázia a SOŠ dr. Václava Šmejkala z Ústí nad Labem s příběhem Dr. Václava Šmejkala a krátkým snímkem nazvaným (Ne)svoboda, ZŠ UNESCO z Uherského Hradiště s příběhem Bohumila Vystrčila a Gymnázium Svitavy s příběhem Olejky Vandas. Odpoledne týmy absolvovaly PR workshop s Eliášem Molnárem, který jim poradil, jak s výsledky svého několikaměsíčního pátrání seznámit veřejnost.

V pátek prezentovaly týmy ze SOŠ obchodu a služeb Štursova z Olomouce s prezentacemi na téma perzekuce církví a kulaků, Gymnázium Lovosice s pomocí storytellingu představilo únor 1948 očima pamětníků a archivních pramenů, tým z Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové se zabýval osudy firmy Petrof a ZŠ Liberecká z Jablonce nad Nisou prezentovala příběh politického vězně Františka Radkoviče.

Na závěr jsme přivítali speciálního hosta - studenti Gymnázia Dašická z Pardubic samostatně zpracovali příběh letce RAF Karla Koukolíka. Na prezentaci je doprovodil host z Velké Británie, syn Karla Koukolíka, pan Richard Kennard, který ochotně odpověděl na všechny zvídavé dotazy z publika.

Celý program byl zakončen dobrovolnou exkurzí v kryptě chrámu sv. Cyrila a Metoděje v Resslově ulici.

Podívejte se na fotogalerii ze setkání i studentská videa!

Přihlašování do dalšího ročníku Z místa, kde žijeme bude spuštěno na začátku prosince.