Proběhla poslední debata k Týdnům mediálního vzdělávání 2019

27.6.2019 / Mediální vzdělávání

Ve čtvrtek 27. 6. se uskutečnily poslední debaty a semináře třetího ročníku Týdnů mediálního vzdělávání. 

Během posledních šesti týdnů probíhaly na základních a středních školách po celé České republice aktivity zaměřené na mediální vzdělávání a rozvoj kritického myšlení. Letos se do projektu zapojilo celkem 128 škol a 5529 žáků a studentů. I letošní ročník tak potvrdil zájem vyučujících a žáků o debaty s novináři, mediálními odborníky, o semináře zapojených organizací a exkurze v redakcích.  

Školy mohly vybírat z nabídky 63 zapojených novinářů a mediálních odborníků, kteří se studenty diskutovali o světě médií a žurnalistické profesi, z 16 organizací, které se dlouhodobě zabývají problematikou médií, a z nabídky exkurzí 6 partnerských redakcí. Společně s vyučujícími si žáci a studenti mohli změřit také vlastní mediální gramotnost pomocí webové aplikace MQtester, která je stále k dispozici na jsns.cz/mqtester.

Nabídka filmů s mediální tématikou, které mohli vyučující v rámci TMV se svými studenty shlédnout, se letos rozšířila o nový film s názvem Kdo trolí Ameriku, který je spolu s výukovými materiály k dispozici na našem webu.

Více informací o letošním ročníku TMV a fotogalerii naleznete na webu JSNS.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.