Připojte se se svými studenty již 10.5. na první online debatu v rámci festivalu Jeden svět!

6.5.2021 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Již v pondělí 10.5. zahajujeme školní projekce festivalu Jeden svět 2021. Ani letos jsme nechtěli žáky a studenty ochudit o pofilmové debaty, které se bohužel nemohou odehrávat v kinech, a tak jsme se rozhodli je uspořádat online. Právě 10. května od 10 hodin se můžete těšit na první online debatu pro studenty k filmu z letošní festivalové nabídky Čínský umělec v exilu. 

Dokumentární film Čínský umělec v exilu naleznete již nyní ke zhlédnutí na našem webovém portálu i spolu s výukovými materiály. Dokument vypráví příběh anonymního umělce Badiucca, který uprchl z komunistické Číny do Austrálie a svými politickými kresbami, kritickými k čínské vládě, bojuje proti totalitnímu režimu, který už dohnal mnoho jeho kolegů. Co zmůže jeden člověk proti zdánlivě všemocnému režimu? 

Debata na téma současná nedemokratická Čína

V rámci debaty se zaměříme na podmínky života v čínském nedemokratickém režimu, cenzuře tamního státního aparátu, ale i na česko-čínské vztahy. Hostem bude Kateřina Procházková, sinoložka, novinářka a analytička projektu Sinopsis a moderátorka Magdalena Slezáková, reportérka Deníku N. Zaměřuje se zejména na dění na Dálném východě, se zvláštním zřetelem na Čínu a Korejský poloostrov.

Živý přenos můžete sledovat na stránkách JSNS.CZYoutubovém kanálu Jeden svět a na Facebooku JSNS. Během online debaty můžete se svými žáky a studenty klást dotazy prostřednictví komentářů na Facebooku, Youtube nebo skrze aplikaci Sli.do. 

Sledujte online debatu

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.