Festival Jeden svět nezapomíná ani na rodiče s dětmi

21.5.2021 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Jeden svět připravil řadu skvělých venkovních akcí i pro rodiny. Návštěvníci zde dostávají jedinečnou příležitost vyzkoušet si na vlastní kůži to, co prožívají protagonisté ve filmech, a odnesli si domů ještě komplexnější zážitek.

Workshopy nového cirkusu pro rodiny s dětmi i veřejnost

Nový cirkus může být zábava, způsob socializace i alternativní způsob vzdělávání, jak ukazuje dokument Máme doma cirkus z letošní festivalové nabídky pro školy. Přijďte se přesvědčit na vlastní kůži, chystáme pro vás ve spolupráci s organizací Cirqueon dvojici workshopů:

  • První bude od 16:00 zaměřený na rodiče s dětmi od 3 do 6 let, hlásit se na něj může vždy jeden rodič s jedním potomkem. Kapacita je omezená, tak si nenechte místo proklouznout mezi prsty. Přihlaste se přes náš formulář.
  • Druhý workshop, od 18:00, bude naopak otevřený a přístupný komukoliv, kdo se k němu zrovna přichomýtne. Vyzkoušejte si žonglování a prověřte, jak jste schopní pracovat s vlastním tělem pod dohledem mladých cirkusáků, jejichž vrstevníky pak uvidíte v navazujícím dokumentu

Oba workshopy proběhnou 25. května v Kasárnách Karlín.


Parkourový workshop

Další workshop v rámci Jednoho světa venku bude taktéž zaměřený na pohyb. Ve spolupráci s Českou asociací parkouru a pod dohledem profesionálních lektorů z klubů In Motion a Prague Parkour PK1 budete mít v atraktivním prostředí Kasáren Karlín možnost proniknout do základů dynamicky se vyvíjejícího a stále populárnějšího sportu.

Workshop proběhne 26. května od 18.00 v Kasárnách Karlín.


Každý den až do 28. května se můžete zúčastnit také skvělé Bojovky - Zažij Jeden svět jinak! s rozličnými úkoly a hledáním stanovišť. Na místech spojených s festivalem je schováno šest předmětů tematicky spojených s novými i stávajícími tématy festivalu. Dokážete tyto předměty jeden po druhém objevit a vyřešit hádanky, které ukrývají umístění dalšího stanoviště?

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.