Přečtětete si dubnový Bulletin Příběhů bezpráví

10.4.2017 / Příběhy bezpráví

V dubnovém čísle bulletinu Příběhů bezpráví připomínáme příběhy živých pochodní a 31. výročí černobylské havárie. Chtěli byste bulletin zasílat pravidelně e-mailem? Přihlaste se k jeho odběru!

V aktuálním bulletinu najdete především filmy a aktivity, díky nimž můžete připomenout příběhy Jana Palacha a Jana Zajíce. Shrnuli jsme i další materiály a prameny, které na JSNS.CZ najdete, a poprosili jsme i učitele Tomáše Hlavsu, aby popsal svou pedagogickou zkušenost s tímto tématem – se svými studenty z šumperského gymnázia totiž vymyslel a zrealizoval putovní výstavu o Janu Zajícovi.

Mimo to připomínáme i černobylskou havárii, která se stala 26. dubna 1986. Aktivitu jsme vytvořili ve spolupráci s portálem modernidejiny.cz a žáci během ní kriticky čtou a analyzují různá sdělení ohledně havárie.

V neposlední řadě také připomínáme možnost nominací na Cenu Příběhů bezpráví. Tu udělují mladí lidé pamětníkům, kteří se aktivně postavili komunistickému režimu.

 

Projděte si mailovou verzi bulletinu, pročtěte si podrobné informace k tematickému seriálu nebo historickému výročí a přihlaste se k jeho odběru!

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.