Zahájili jsme další běh projektu Kdo jiný?

9.3.2023

Začátkem března šest nadšených studentských týmů odstartovalo společným víkendem další běh environmentálního vzdělávacího programu Kdo jiný?.

S účastníky jsme se sešli 3. března v Praze v příjemném prostředí Toulcova dvora, kde jsme víkend zahájili inspirativní akcí InspiRACE.

Během večera se publiku představilo 7 projektů občanské angažovanosti mladých lidí, kteří konkrétními iniciativami a aktivitami bojují za ochranu životního prostředí a lidských práv. 

Večer zahájilo a ukončilo vystoupení slammerů Sufiana Massalemy a Honzy Rosenthalera, který se postaral i o moderování. Občerstvení připravily jako již tradičně Kuchařky bez domova.

Během večera své projekty představili:

Podívejte se do fotogalerie z akce. 

Během dalších dvou dnů plných workshopů a aktivit se studenti dozvěděli, jak můžou naplánovat a zrealizovat vlastní projekt s cílem zlepšit životní prostředí ve svém okolí.

K jednotlivým týmům se v neděli připojili mentoři – mladí lidé, kteří už své vlastní projekty vedou. Právě oni studentům pomůžou proměnit nápady v konkrétní iniciativu.

Celým víkendem nás provedla facilitátorka Klára Berg, se kterou už pracujeme na přípravě dalšího květnového setkání.

Přečtěte si více o projektu Kdo jiný?.

Podívejte se do fotogalerie z víkendového setkání.

Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí ČR na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.