Několik typů, kdy v lednu promítat

14.1.2014 / Filmové kluby

Den památky obětí Holocaustu, výročí sebeupálení Jana Palacha nebo Den dětí ulice - v lednu se najde mnoho významných a mezinárodních dnů pro promítání dokumentárních filmů.

V lednu se najde mnoho významných a mezinárodních dnů, kdy mohou klubáci promítat. Za několi dní si připomeneme výročí sebeupálení studenta Jana Palacha, který si v roce 1969 vzal život, aby vyburcoval společnost upadající do čím dál větší rezignace. Třídílné drama Hořící keř o tomto alarmujícím činu je nyní k dispozici on-line.

Uctít památku zavražděných Židů a Romů za druhé světové války můžeme v pondělí 27. ledna v rámci Mezinárodního dne památky obětí Holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti. Na našem webu jsou k dispozici tématické filmy: Hitler, Stalin a já; Sedm světel nebo snímek o rómském holocaustu Ó ty černý ptáčku.
Poslední den v měsíci je vyhlášen jako Den dětí ulice, který je možno si připomenout filmem Děti ze stanice Leningradská o kruté realitě komunity dětí živořících v moskevské stanici metra.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.