Dneškem startují festivalové školní projekce

3.3.2014 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

V šesti pražských kinech začínají speciální dopolední projekce pro školy. Mladí lidé se během několika následujících dnů seznámí s příběhy svých vrstevníků z celého světa. Po projekci bude vždy následovat debata o filmu.

Školní projekce budou probíhat také v dalších 33 festivalových městech po celé České republice. Pokud chcete vzít své žáky do kina, stále se můžete hlásit. Seznam měst společně s přehledem termínů a kontaktů naleznete zde.

Mladší diváci se mohou těšit na kratší filmy z kategorie Jeden svět dětem, které se letos dotýkají témat, jako je chudoba, šikana, život na ulici, sociální vyloučení a dětská práce.

Pro starší žáky a studenty středních škol je určena kategorie Jeden svět pro studenty. V té budou uvedeny snímky týkající se nedemokratických režimů, nových médií či vlivu médií na mládež, aktivního občanství, dětské práce nebo environmentálního chování

Dnes rovněž proběhne oficiální zahájení festivalu Jeden svět 2014, během něhož budou projekce pro školy probíhat. Na zahájení vyhlásíme vítěze literární soutěže Stíny minulosti a již zítra se můžete těšit na jejich jména. Sledujte náš web.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.