Představujeme hosty panelových debat Veletrhu mediálního vzdělávání

23.4.2024 / Mediální vzdělávání

Už jste se přihlásili na Veletrh mediálního vzdělávání, který pořádáme během nadcházejících Týdnů mediálního vzdělávání? Nenechte si ujít skvělé worskhopy a debaty. O svobodě médií a situaci na Slovensku budou diskutovat: Erik Tabery (Respekt), Pavlína Nečásková (Český rozhlas) a Matúš Kostolný (slovenský Denník N). O mediální komunikaci v předvolebním období si budou povídat: Jindřich Šídlo (Seznam Zprávy), Tereza Masopustová (STEM) a Jakub Dospiva (ČTK). 

Novinkou letošních Týdnů mediálního vzdělávání je celodenní vzdělávací a networkingová akce, na které můžete získat nové znalosti, dovednosti a inspiraci ze všech oblastí mediálního vzdělávání. A to formou workshopů se zkušenými lektory, panelových diskuzí s novináři a odborníky, a také stánků interaktivními prvky organizací, které se mediálnímu vzdělávání věnují. 

Svoboda médií

Šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery, šéfredaktor slovenského Denníku N Matúš Kostolný a novinářka Českého Rozhlasu Pavlína Nečásková budou od 10 hodin v Centru současného umění DOX diskutovat o tom, jak se daří českým médiím, zda jsou svobodná, kam se ubírá situace na Slovensku a co to znamená pro nás? Připomeneme si, že svoboda médií není samozřejmostí, že svobodná média jsou základem demokratické společnosti a jak je důležité o ně neustále pečovat.

Média a (EU) volby

Veřejnoprávní i soukromá média vždy informují o předvolebním dění. To se týká také blížících se voleb do Evropského parlamentu, které ale nemají v médiích takové pokrytí jako třeba prezidentské či parlamentní volby. Proč tomu tak je? Zajímá se česká společnost o Evropskou unii? Jakým způsobem se práce novinářů liší v předvolebním období oproti běžným dnům? Otázky pro naše hosy: Jindřicha Šídla ze Seznam Zpráv, Terezu Masopustovou (STEM) a Jakuba Dospivu z České tiskové kanceláře. Debata začíná ve 14 hodin. 

Zapojit se do Veletrhu

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.