Představujeme vám studentskou porotu

20.2.2018 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Víte, že na festivalu Jeden svět zasedá kromě několika profesionálních porot také porota studentská? Každý rok vybíráme několik aktivních středoškoláků z různých koutů České republiky, aby vybrali nejlepší film z kategorie Jeden svět pro studentky a studenty.

Letos tak budou hodnotit 5 snímků, jež se věnují tématům jako je boj o zachování životního prostředí pro budoucí generace (Aktivistka), svět neslyšících (Neslyšící syn), současná situace v Sýrii očima mladé kurdské novinářky (Rádio Kobání), pohled obyčejných lidí na válku na Ukrajině (Mír s vámi) a osud editorky francouzského satirického časopisu Charlie Hebdo (Nic se neodpouští). Filmy promítáme jak na dopoledních projekcích pro žáky a studenty, tak pro veřejnost v odpoledních či večerních hodinách.

V porotě zasedne sedmnáctiletá Kateřina Drápelová z Třebíče, osmnáctiletý Sufian Massalema ze Smržovky a devatenáctiletá Beáta Vitovská z Prahy. Přečtěte si více o porotci a porotkyních a těšte se na jejich verdikt, který bude vyhlášen na slavnostním zakončení festivalu.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.