Staňte se spoluautory výstavy Příběhů bezpráví!

14.5.2018 / Příběhy bezpráví

Pro letošní ročník Měsíce filmu na školách připravujeme plakátovou výstavu, která bude složená z ikonických fotografií s krátkým doprovodným textem. Předvýběr těchto ikonických fotografií chceme svěřit studentskému týmu. Přihlaste se!

Letošní ročník Měsíce filmu na školách jsme zasvětili „osudovým osmičkám“ čs. dějin, především roku 1948. Jako bonus budeme školám nabízet plakátovou výstavu, která bude složená z ikonických fotografií s krátkým doprovodným textem.

Předvýběr těchto ikonických fotografií chceme svěřit studentskému týmu. Studenti tak pod vedením svého vyučujícího mohou získat cenné nové zkušenosti s prací s dobovým materiálem, ale především – stát se spoluautory výstavy, která bude distribuována do stovek škol po celé České republice.

Co přesně by práce na výstavě obnášela?

  • úvodní schůzku s týmem Příběhů bezpráví (začátek června)
  • vyhledání cca dvaceti historických fotografií – fyzicky především v Archivu hl. m. Prahy a online v databázi České tiskové kanceláře (v průběhu června)
  • průběžné konzultace a podporu od koordinátorky Příběhů bezpráví a fotografa (v průběhu června)
  • pečlivé zdrojování všech dohledaných dokumentů
  • závěrečná porada nad vybranými fotografiemi s týmem Příběhů bezpráví (nejpozději 30. června)

Chcete do toho jít s námi? Napište nám do neděle 27. 5., proč by právě Vaši studenti měli na tvorbě výstavy spolupracovat. Podle odpovědí pak do konce května vybereme jeden tým, který se může těšit na spoustu nových zkušeností.

(Z technických důvodů je nabídka určena pouze pro žáky středních škol a gymnázií v Praze.)

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.