Představujeme filmy na školní projekce Jeden svět 2019

25.1.2019 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Projekce pro školy v rámci filmového festivalu Jeden svět se opět blíží! Máme pro vás přehled letošního výběru. Jako vždy nabízíme filmy z širokého spektra aktuálních lidskoprávních témat pro mladé od 8 do 20 let.

Pro děti základních škol jsou filmy rozděleny podle věku na Projekci č. 1 (8-11 let) a Projekci č. 2 (12-13 let). Tyto projekce obsahují pásmo tří krátkých filmů kolem dvaceti minut. Po každém filmu si s dětmi povídá moderátor. Více informací najdete v sekci Jeden svět dětem.

Pro studenty středních škol a  starší žáky základních škol (14 a více let) pak najdete ukázky filmů v sekci Jeden svět pro studentky a studenty. Jedná se o celovečerní filmy v délce kolem 60 minut. Po projekci snímku zpravidla následuje debata s hostem, který má osobní či odbornou zkušenost s tématem filmu.

Připomínáme, že na školní projekce je potřeba se předem přihlásit a zamluvit si místo. Přihlašování probíhá v každém městě zvlášť, pro více informací kontaktujte svého regionálního koordinátora. Pokud se chcete zúčastnit školních projekcí v Praze, buďte u počítače připraveni 6. 2. v odpoledních hodinách, kdy spouštíme přihlašování pro pražské projekce online.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.