Přihlaste se do 17. ročníku Měsíce filmu na školách

25.8.2021 / Příběhy bezpráví / JSNS

Připojte se ke stovkám škol, které budou v listopadu promítat filmy a diskutovat s hosty, letos stejně jako v minulém roce převážně online. Přihlášené školy od nás zdarma dostanou unikátní materiály.

Mladí proti komunismu – to je téma letošního ročníku Měsíce filmu na školách. Ve třech vybraných snímcích se zaměříme na konkrétní příběhy mladých lidí, kteří vzdorovali komunistickému režimu. Prostřednictvím filmů, výstavy a dalších materiálů tak můžete své žáky seznámit s příběhy těch, kteří i přes svůj nízký věk bojovali za svobodu a zachování lidské důstojnosti.

Promítněte během listopadu film a uspořádejte besedu s hostem. Pokud to kvůli mimořádným opatřením nebude možné v prostorách školy, připojte se online. Můžete si vybrat z několika debat, které pro Vás připravíme nebo Vám poradíme, jak si můžete uspořádat online besedu s Vaším vybraným hostem. O online debatách budeme vyučující průběžně informovat.

 

I letos si můžete vybrat z nabídky filmů přímo k tématu:

  • Dokumentární film ze série Neznámí hrdinové: Ta krásná holka z vily nad řekou
  • Nově natočený dokumentární film Olgy Sommerové Věřím, že více světla potřeba nebude
  • Dokumentární film Ivana Biela Postavení mimo hru

Každá zapojená škola navíc zdarma získá tyto materiály:

  • Plakátovou výstavu Stejné příběhy, jiná jména
  • Virtuální výstavy: Nepřemožená a Jménem republiky a jejího lidu
  • USB flash disk Příběhů bezpráví s přehledem vybraných filmů a s průvodcem Krok za krokem

Speciální nabídka pro ZŠ:

  • Šest audiovizuálních lekcí o osobnostech české historie Hvězdičky
  • Kniha Michala Klímy Skautské pátrání

Všechny potřebné informace k přihlašování najdete v sekci Jak se zapojit. Další podrobné informace naleznete na stránce projektu. Pokud si nejste něčím jisti, kontaktujte nás na emailové adrese info@pribehybezpravi.cz.  

 

Přihlásit se

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.