Hlásíme nově vypsané semináře a webináře pro vyučující

14.10.2021 / Vzdělávání vyučujících

Chcete zapojit audiovizuální lekce do svojí výuky nebo se zdokonalit v jejich užívání? Přihlaste se zdarma na naše semináře a webináře, na kterých získáte praktické dovednosti pro práci s dokumentárním filmem či interaktivními online materiály.  

Během října pořádáme hned dvě setkání pro vyučující, kteří si chtějí osvojit základy nebo se zdokonalit v práci s audiovizuálními materiály ve svých hodinách. Na oblíbeném semináři Začínáme učit s filmem se 19. října potkáte v Českých Budějovicích s lektorkami Hanou Šebkovou a Dagmar Duškovou. Následující měsíc, 24. listopadu, povede stejný kurz v Praze lektorka Zuzana Paseková. Lektorky Vás provedou možnostmi využívání dokumentárních filmů a projektových materiálů ve výuce a v praxi si vyzkoušíte i některé aktivity do hodin. Zároveň můžete s ostatními účastníky sdílet své zkušenosti s distanční výukou a s výukou s audiovizuálními materiály.  

Bezpečnost v digitálním světě 

Vyučující, kteří se chtějí ve svých hodinách věnovat tématu bezpečnosti v kyberprostoru a problematice orientace v online světě, si zase vyberou z široké nabídky našich seminářů a webinářů pro nižší i vyšší stupeň ZŠ.  

Prvním z nich je webinář Hrou proti kyberšikaně – DigiStories: Nela. Jedná se o lekce spojené s videohrou, díky které lze ve výuce otevřít téma kyberšikany interaktivní a poutavou formou. Během webináře Vám společně s lektorem Lukášem Jiříčkem hru představíme, ukážeme doporučené aktivity pro následnou reflexi a pozveme odborníka na téma bezpečnosti dětí na internetu, který zodpoví Vaše dotazy. Webinář pořádáme 2. a 30. listopadu.  

Stejnému tématu, ale podrobněji, se věnují také setkání naživo v rámci semináře Rizika kyberprostoru. Vybrat si můžete hned ze tří termínů: v Praze (9. listopadu), Brně (18. listopadu) a Ostravě (19. listopadu)

Jak na dezinformace

Na téma dezinformací a hlavně tomu, jak se jim bránit, se zaměří webinář Dezinformační dezinfekce – Jak na dezinformace, který se koná 4. listopadu. Lektoři Lucie Bušová a Jaroslav Valůch Vám na něm představí publikaci Dezinformační dezinfekce a speciální karetní hru, která s vtipem a nadsázkou vykresluje motivace tvůrců a šiřitelů nepravdivých sdělení. Nabídneme Vám návod či inspiraci, jak téma dezinformací uchopit a začlenit do výuky.  

Na konci listopadu pak pořádáme webinář V digitálním světě, který doporučujeme pro mediální vzdělávání nižších ročníků. Webinář proběhne 25. listopadu a představíme Vám na něm stejnojmenný animovaný seriál V digitálním světě. Probereme společně výzvy, se kterými se žáci konfrontují od počátku svého pobytu v online světě – bezpečí na internetu, sociální sítě a lajky, online hry, hesla, kyberšikana, ověřování informací a další.  

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.