Připomeňte si den boje proti AIDS s našimi AV lekcemi

27.11.2014 / JSNS

Červenou stužkou si lidé 1. prosince připomínají Světový den boje proti AIDS. V minulosti jsme se tématu HIV/AIDS věnovali z pohledu rozvojových zemí, tentokrát jsme pro vás připravili tři nové AV lekce se zaměřením na evropský kontext. Téma chceme co nejvíce přiblížit mladým lidem u nás.

 

Pro nové AV lekce jsme vybrali jeden film a dva sociální spoty a připravili k nim již tradičně aktivity do hodin, informační a další doprovodné materiály, ze kterých si můžete sestavit lekci podle svého uvážení. Materiály jsou vhodné pro žáky od 12 let. U každé lekce je vědomostní test, který můžete využít na začátku hodiny, ale i na jejím konci, abyste zjistitli, zda se znalosti vašich žáků někam posunuly.

Zajímavé zpestření hodiny by mohla být také motivační hra Nákaza, která je součástí lekce ke spotu Žvýkačka. Využijte tento krátký spociální spot, dvacetiminutovou hru a navažte diskuzí, kterou tato aktivita otevře. „Při hře jsem si uvědomila, že i když člověka znám dlouho, nemůžu vědět, jestli je HIV+. Bez testů nevíme nikdo nic,“ říká čtrnáctiletá Karolína.

Pokud se chcete tématu věnovat více, můžete navázat dalšími lekcemi na téma HIV/AIDS v globálně rozvojovém světě

AV lekce jsme pro vás připravili ve spolupráci s pedagogy a s experty z Národního zdravotního ústavu. Tento projekt je realizován za finanční podpory dotačního programu MZ Národní program řešení problemtiky HIV/AIDS v rámci projektu Jeden svět na školách – prevence HIV/AIDS prostřednictvím audiovizuálních materiálů.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.