Vyzkoušejte lekce pro výuku cizích jazyků

16.3.2016 / JSNS

Postupně rozšiřujeme nabídku filmů, které můžete využít pro výuku angličtiny a němčiny. Nejnovější z nich je Lotte, ein Herz für Obdachlose o holčičce z Kolína, která se rozhodla pomoci bezdomovcům. Podívejte se, co dále je v naší nabídce.

V nové lekci Lotte, ein Herz für Obdachlose najdete tři výukové aktivity, které žáky vedou k zamýšlení nad příčinami bezdomovectví, možné pomoci lidem bez domova nebo je učí pojmenovávat své pocity. Zároveň procvičují základní gramatické jevy. V lekci nechybí ani informační materiály o bezdomovectví u nás i v Německu a občanském aktivismu.

Němčináři mohou využít i krátký animovaný snímek Meatrix, který se vtipnou formou věnuje velkochovu zvířat a původu masa. Tento film nabízíme také v anglické verzi pro výuku angličtiny.

O aktuálním tématu migrace pojednává další krátký animovaný snímek Giraffe in the Rain, který sleduje příběh žirafy nucené opustit svůj domov. V této lekci pro výuky angličtiny najdete rovnou čtyři aktivity pro různé jazykové úrovně.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.