Objednávejte pražské projekce, stále máme volná místa

8.2.2018 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Pokud jste se ještě nestihli přihlásit na festivalové školní projekce v Praze, máme pro vás dobrou zprávu, místa ještě jsou. Některé projekce jsme přidali úplně nově.

Jako první vždy zmizí místa na projekci pro nejmladší věkovou kategorii 8-11 let, Projekce č. 1. V programu jsou nyní dvě nové, a to ve čtvrtek 15.3. od 11:00, jedna ve Světozoru, jedna v kině Evald. Stejné filmy budeme promítat i formou Relaxované projekce a tam je 45 volných míst 7. 3. v 10:30 v Bio Oko. 
A co je to „Relaxovaná projekce“? Jednoduše Projekce č. 1, kde je prostředí jemně přizpůsobené žákům a žákyním s poruchami pozornosti, autistického spektra nebo s mentálním postižením (ale vítáni jsou samozřejmě všichni diváci). Na této projekci se světla úplně nezhasínají, zvuk není nahlas jako při ostatních projekcích a na začátku nepouštíme trailery, začínáme rovnou filmem. Návštěvníci promítání nemusí přísně dodržovat ticho v sále a mohou si sednout tam, kde jim je to nejpříjemnější. Věková hranice zde není pevně nastavena.

Na Projekci č. 2 pro žáky ve věku 12-13 let je stále spousta volných míst v druhém festivalovém týdnu. Například 14.3. v Lucerně (27 míst), 13. 3. od 11:00 v Městské knihovně (48 míst) nebo 15.3. od 9:00 v Ponrepu (42 míst). Máte-li možnost třídu rozdělit na dvě poloviny, najdete zde i několik projekcí, kde je volných 15-20 míst.

Na filmech pro studenty a studentky středních škol je místa ještě dost, rádi bychom vás však upozornili na dvě přidané projekce k filmům, kde už byla menší kapacita, a to Nic se neodpouští 14. 3. od 8:30 v Bio Oko a Mír s vámi od 13:00 tamtéž. 
Chcete se studenty procvičit angličtinu? Pak vás bude zajímat projekce filmu Neslyšící syn 12. 3. od 8:30 v Atlasu, kde budeme promítat s anglickými titulky a i následná diskuze po filmu bude probíhat v angličtině.

Volno je však samozřejmě i na dalších projekcích, a to především v druhém festivalovém týdnu (12. - 15. 3.), stačí se podívat na interaktivní program, kde aktuální zaplnění sálů lehce dohledáte. Pokud i tak nemůžete najít nic, co by se vám hodilo, ať z časových nebo kapacitních důvodů, zavolejte nám na 734 428 308 a zkusíme vymyslet řešení společně.

Mimopražské opět odkážeme na stránku s kontakty na regionální koordinátory. Přihlašování už pomalu začíná i tam, tak neváhejte a zaberte si volná místa, dokud je čas!