Výběr filmů z letošních projekcí je online

10.10.2018 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Nejžádanější filmy ze školních projekcí 2018 jsou k dispozici mezi AV lekcemi. Hadí dívka pro základní školy, Rádio Kobání a Mír s vámi pro střední školy. Podívejte se, co se v nich žáci a studenti mohou naučit.

Erdenchimeg bydlí s maminkou a sourozenci v jurtě na okraji Ulánbátaru. Chodí do cirkusové školy a jejím snem je stát se hadí ženou, aby mohla vydělat hodně peněz a pomáhat svojí mamince živit rodinu. AV lekce Hadí dívka ukazuje dětem od 7 do 14 let život v Mongolsku a vede je k zamyšlení se nad jejich vlastními životními sny a cíli.

Jaké to je, když je vám šestnáct a vaším rodným městem se prožene válka? To ukazuje film Rádio Kobání pohledem mladé kurdské reportérky Dilovan. V AV lekci se studenti od 15ti let můžou naučit něco o občanské válce v Sýrii a o roli médií ve válečných konfliktech.

Reportáž z válečného prostředí je hlavním tématem také u třetího filmu, Mír s vámi, tentokrát však z nám „bližšího východu“. V AV lekci pro studenty od 15ti let se dozvíte bližší informace o konfliktu na Východní Ukrajině a jeho počátcích. Tento film byl také během festivalu oceněn studentskou porotou.

A jako bonus jsme na web zařadili také sociální spot Ve skutečném životě, který pojednává o tématu nenávistné komunikace na internetu.