Zapojte se do environmentální kampaně Umění odpadu i z vašeho domova

15.4.2020 / Kdo jiný?

Ovládáte umění odpadu, či potřebujete inspiraci? Oslavte s žáky či svými dětmi Den Země zapojením do online kampaně zaměřené na předcházení vzniku odpadu. Zavření škol bylo impulsem kampaň vhodně připravit, aby vyhovovala distančnímu vzdělávání, tedy z domova – individuálně nebo s rodinou.

V týdnu od 20. do 24. dubna 2020 můžete žákům pustit dokumentární filmy a pustit se do tematických projektových výzev. Objevte s nimi aktuální témata jako bezodpadový způsob života, minimalismus či principy udržitelnosti ve školním prostředí.

Do kampaně jsme pro Vás vybrali tři filmy o nakládání s odpady v České republice (Mezi odpady), o životě s minimem materiálních věcí (Mý věci) a inspirační iniciativě studentů, kteří na škole zrealizovali udržitelně-ekologické projekty (Udržitelný Palacký). Kampaň a týdenní projektové výzvy jsou postavené tak, aby bylo možné se zapojit i v rámci distančního vzdělávání, tedy z domova – individuálně i s rodinou.

Podívejte se na stránky kampaně Umění odpadu, co jsme pro Vás přichystali a jak se můžete zapojit.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.