Festival Jeden svět v Praze skončil, školní projekce v regionech ještě můžete stihnout

6.4.2023 / Festival Jeden svět - projekce pro školy / JSNS

Minulý týden jsme v Praze slavnostně zakončili festival Jeden svět. Letošního ročníku se zúčastnil rekordní počet žáků a studentů. Školní projekce v některých regionech pokračují i během dubna a do výtvarné soutěže je možné se zapojit až do konce června. 

Ve čtvrtek 30. dubna proběhlo v pražské Lucerně slavnostní zakončení festivalu Jeden svět. Tímto dnem skončily v hlavním městě i školní projekce, kterých se zúčastnilo rekordních 13 762 diváků. Podívejte se na fotogalerii z letošního ročníku. 

Ve vybraných regionech pokračují projekce pro školy až do konce dubna.

Cena studentské poroty

Během slavnostního zakončení proběhlo i udílení filmových cen. Cenu studentské poroty obdržel snímek Dívčí gang režisérky Susanne Reginy Meures o influencerce Leonine, jenž komplexně zachycuje aktuální téma, které je atraktivní nejen pro mladé diváky, ale i pro širokou veřejnost. 

"Zvláště musíme vyzdvihnout iniciativu představit publiku všechny úhly pohledu a poskytnout mu tak objektivní vhled a rozporuplný dojem," komentovali výběr vítězného snímku členové studentské poroty.

Výtvarná soutěž

Každoročně v rámci festivalu Jeden svět vyhlašujeme výtvarnou soutěž. Děti do věku 13 let mohou nakreslit obrázek k jakémukoliv filmu z kategorie Jeden svět dětem, který během festivalu viděly na školních projekcích a který je nejvíce zaujal, a zaslat nám ho do 30. června. 

 

 

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.