Potěšte o Vánocích své kolegy nebo sami sebe dárkem od JSNS

9.11.2023 / JSNS

Chtěli byste o Vánocích potěšit nejen sebe, ale hlavně některého ze svých kolegů? Tak si nezapomeňte do 24. listopadu na našich stránkách objednat zdarma některou ze sad sestavenou z našich materiálů a příruček. Vybrat si můžete jednu, dvě i všechny tři sady, které obsahují materiály k mediálnímu vzdělávání, propagandě a dezinformacím nebo projektové výuce, která vede žáky a studenty k aktivnímu občanství.  

Pozn.: Objednávání balíčků již bylo uzavřeno. Děkujeme za váš zájem a přejeme veselé Vánoce!

Vánoční svátky se postupně blíží a my bychom vás za celý tým JSNS rádi obdarovali. Hledáte praktický dárek, kterým byste chtěli potěšit sebe nebo některého ze svých kolegů a kolegyň? Nyní máte možnost si u nás objednat zdarma z nabídky našich příruček a publikací. Ale pozor, objednávku zadejte do 24. listopadu, abychom vám ji mohli včas doručit ještě do svátků.

Vybrat si můžete z několika titulů, které jsou určeny pro vyučující na 1. i 2. stupni, ale i na středních školách. Nabídka materiálů zahrnuje různé tematické vzdělávací okruhy.

 

bychom vám objednávání zjednodušili, rozdělili jsme nabídku do tří sad podle témat. Objednat si můžete jednu až všechny tři sady. Naše publikace tak můžete využít i jako vánoční dárek pro některého ze svých kolegů. 

Varianta A: tituly k mediálnímu vzdělávání

Podoby ruské propagandy - upravené vydání 2023

Nové vydání publikace přibližuje motivy, nástroje a cíle současné ruské propagandy směřující jak dovnitř ruské společnosti, tak do zahraničí. Kromě vybraných a aktualizovaných materiálů z původních lekcí obsahuje také didaktické a informační materiály ke třem novým lekcím.

Co dělat, když někdo blízký věří dezinformacím

Příručka radí, jak vhodně zareagovat, když někdo blízký věří dezinformacím či zavádějícím informacím. Obsahuje 12 tipů, jak reagovat na blízké či přátelé, kteří věří dezinformacím, příklady reakcí a otázek, které lze v rozhovoru o dezinformacích využít a vysvětlení, co je to dezinformace.

Sada výukových plakátů 5 klíčových otázek

Sada obsahuje pět plakátů každý k jedné klíčové otázce KDOCOKOMUJAK PROČ. Plakáty vycházejí z metodiky 5 klíčových otázek a pomocí hravých obrázků cvičení ji představují zejména těm, kteří s analýzou mediálních sdělení teprve začínají. 

Sada výukových plakátů O pravdu?

Sada devíti plakátů poutavou formou přibližuje témata jako zpravodajstvímanipulace obrazem, nenávistné projevy (hate speech) a bezpečnost na internetu, fake news, reklama, propaganda či ověřování informací.

Hledá se novinář

Brožura určená žákům a studentům vysvětluje základní pojmy a žánry novinářské praxe, v pěti kapitolách poskytuje rady a tipy, jak si natočit vlastní televizní reportáž, napsat novinový článek, natočit živý vstup, vést rozhovor a vytvořit vzdělávací video. 

Varianta B: tituly k projektové výuce a globálním a sociálním tématům

Plakát V naší škole jsou pro nás důležité...

Je pro vás důležité hodnotové vzdělávání a rozvoj osobnostních a sociálních kompetencí? Používáte JSNS materiály pravidelně a víte proč? Pověste si náš plakát u sebe ve třídě či ve škole, ať máte to podstatné stále na očích. 

Příběh mojí rodiny

Metodická příručka s příklady dobré praxe. Propojte díky vzpomínkám svět dětí, (pra)rodičů a školy. Projekt Příběhy mojí rodiny přibližuje dětem nedávnou minulost a rodinné příběhy prostřednictvím rozhovorů a aktivit se staršími příbuznými.

Kdo jiný? (projektový tahák)

Jste tým mladých lidí, kteří se chtějí pustit do projektu? Jste vyučující, který hledá inspiraci pro své žáky a žákyně? Podívejte se na projektový tahák pro žákovské týmy.

Podoby ruské propagandy - upravené vydání 2023

Nové vydání publikace přibližuje motivy, nástroje a cíle současné ruské propagandy směřující jak dovnitř ruské společnosti, tak do zahraničí. Kromě vybraných a aktualizovaných materiálů z původních lekcí obsahuje také didaktické a informační materiály ke třem novým lekcím.

Varianta C: tituly k mediálnímu vzdělávání a projektové výuce 

V této variantě získáte mix výše uvedených titulů, a to konkrétně:

  • plakát V naší škole jsou pro nás důležité...

  • příručku Příběh mojí rodiny
  • příručku Podoby ruské propagandy - upravené vydání 2023
  • plakátovou sadu 5 klíčových otázek
  • publikaci k projektové výuce Kdo jiný? (projektový tahák)
  • brožurku Co dělat, když někdo blízký věří dezinformacím?

Pozn.: Objednávání balíčků již bylo uzavřeno. Děkujeme za váš zájem a přejeme veselé Vánoce!