Tip: Vyzkoušejte nové filmy pro mladší žáky

27.10.2015 / Vzdělávání vyučujících

Nabídka našich audiovizuálních lekcí se stále rozšiřuje. Tentokrát jsme se zaměřili na filmy pro menší děti, protože ty v našem repertoáru zatím chybí nejvíc. Podívejte se na pět nejnovějších snímků s pestrou tématikou, například na ty o migraci a uprchlictví.

Pro ty, kdo by rádi se žáky otevřeli ve vyučování téma uprchlictví a migrace, jsou tady snímky Nora zpívá pro Sýrii (8-14 let, 18 min.) a Jsem tu nový (8-14 let, 20 min.). K tomuto tématu jsme i nedávno pořádali debatu při semináři pro učitele prvního stupně, přečtěte si, o čem se hovořilo.

Snímek Merlijn se už školy nebojí (8-14 let, 15 min.) je o chlapci s autismem, který má problémy začlenit se do vzdělávacího procesu.

Další v řadě je Giovanni – první klučičí akvabela (8-14 let, 17 min.). Film měl u dětí obrovský úspěch na letošním festivalu Jeden svět. Hodí se k tématům genderu a šikany.

Drogy a závislosti jsou téma, které je potřeba s dětmi neustále rozebírat. K účelům primární prevence se výborně hodí snímek Haiduc – život na ulici (12-16 let, 18 min.), znepokojivá výpověď o chlapci, který je od svých sedmi let bez domova a potlouká se ulicemi rumunské Bukurešti.

Všechny filmy pro děti této věkové kategorie jsou opatřeny českým dabingem a nepřesahují délku dvaceti minut, takže i ty nejmladší děti udrží bez problému po celou dobu pozornost.

Chcete se podívat na další filmy pro menší děti? Využijte k tomu funkci rozšířeného vyhledávání, kde si můžete filtrovat podle věku vašich žáků.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.