Nominujte na Cenu Příběhů bezpráví 2016

1.12.2015 / Příběhy bezpráví

Spustili jsme přihlašování na další, tedy osmý, ročník Ceny Příběhů bezpráví, který věnujeme Josefu Toufarovi. Potkali-li jste se s někým, kdo se aktivně postavil komunistickému režimu a zaslouží si za to naši úctu a uznání, nominujte ho!

Je-li vám, nebo vašim studentům mezi 13 a 21 lety a potkali jste s osobností, která by si podle vás tuto cenu zasloužila, nominujte ji v online formuláři. Ze zaslaných nominací vybere studentská porota tři laureáty, kteří cenu převezmou při slavnostním zahájení Příběhů bezpráví v pražském kině Lucerna v listopadu 2016.

Ročník 2016 jsme se rozhodli věnovat katolickému knězi Josefu Toufarovi, který v roce 1950 podlehl následkům krutého mučení ve valdické věznici. Přečtěte si o něm více na stránkách Ceny Příběhů bezpráví.

Podívejte se, kdo v uplynulých sedmi letech dostal toto ocenění a reportáž z posledního předávání, které proběhlo před měsícem.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.