Zaregistrujte vaši školu do studentských voleb do Evropského parlamentu

7.3.2024 / Studentské volby

Zkuste si s žáky „volby na nečisto“. Zaregistrujte se do studentských voleb do Evropského parlamentu 2024, které se na školách uskuteční ve dnech 21. a 22. května 2024. Přihlašování bude možné do 20. dubna. 

Studentské volby pořádáme s cílem přispět k aktivnímu, zodpovědnému a sebevědomému občanství budoucích prvovoličů. Chceme, aby se studenti středních škol na základě vlastních zkušeností s pořádáním voleb seznámili s principy zastupitelské demokracie a s volebním systémem České republiky.

Filmy a materiály

Studentské volby nejsou jen o samotném volebním aktu. Nabízíme proto filmy a materiály, které mohou vyučující využít, aby se s žáky zabývali základními principy demokracie, volebním systémem ČR, médii či občanskou zodpovědností. Pro letošní volby do Evrospkého parlamentu chystáme například novou lekci o historii EU

Vyučující tak v období voleb mohou uspořádat projekci některého z dokumentárních filmů, které jsme připravili, a vyzkoušet navazující aktivity do hodin nebo si pozvat hosta na společnou debatu. Budou mít možnost rozvěsit po škole plakáty Studentských voleb, prostudovat společně se studenty volební kandidátky a uveřejnit pokyny pro voliče, aby se na svou volbu mohli včas připravit.

Seznamte se s průběhem studentských voleb a přihlaste i vaši školu!

Zaregistrovat se do studentských voleb

 

Projekt je spolufinancován EU

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.