Aktualizovaný výukový plán Krok za krokem mediálním vzděláváním 

8.1.2024 / Mediální vzdělávání

Na našem webu najdete už více než 80 audiovizuálních lekcí k tématu mediální gramotnosti. Jak se v takovém množství materiálů zorientovat? Kterými ve výuce začít a který si nechat spíše na později? Prozkoumejte aktualizovaný výukový plán Krok za krokem mediálním vzděláváním. Připravili jsme ho tak, abychom vám ještě více zjednodušili přípravu hodin a zavádění mediálního vzdělávání do různých předmětů. 

Ve výukovém plánu najdete 32 lekcí rozdělených podle stupňů vzdělávání. U každého stupně si pak můžete vybrat z více úrovní podle náročnosti lekcí i aktivit, které se vzájemně doplňují a na sebe navazují. Při sestavování hodin se můžete také inspirovat praktickými tipy od dalších vyučujících. 

Prozkoumat výukový plán

Krok za krokem mediálním vzdělávání obsahuje základní doporučení pro práci s audiovizuálními materiály a cíle výuky

1. stupeň ZŠ
2. stupeň ZŠ
  • ​​​​​​​3 úrovně

  • témata: zdravý přístup k digitálním technologiím, sociální sítě, rizika kyberprostoru, zpravodajství, dezinformace, reklama a marketing 

střední školy
  • ​​​​​​​3 úrovně

  • témata: sociální sítě, rizika kyberprostoru, zpravodajství, dezinformace, současná ruská propaganda, reklama a marketing 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.