Registrujte se již nyní do Měsíce příběhů bezpráví

19.3.2024 / Příběhy bezpráví

Spouštíme registrace do jubilejního ročníku měsíce Příběhů bezpráví. Registrujte se již dnes a zajistěte si kromě filmů z letošní nabídky zaměřené na rok 1989 také všechny limitované bonusové materiály. 

Měsíc Příběhů bezpráví  se koná od roku 2005 každý listopad na stovkách základních a středních škol po celé České republice. Zapojené školy pořádají projekce filmů s tematikou československých dějin a zvou hosty (pamětníky, filmaře, protagonisty filmů, historiky) na pofilmové debaty. Za 19 let existence projektu uspořádaly školy 10 748 projekcí, kterých se zúčastnilo téměř 500 000 žáků.

Měsíc příběhů bezpráví 2024

V letošním roce se uskuteční 20. ročník Měsíce Příběhů bezpráví zaměřený na 35. výročí sametové revoluce. Přihlaste se již nyní a zajistětě si všechny 3 filmy Karla Strachoty pojednávající o událostech sametové revoluce z pohledu mladých lidí, online výukovou hru, která vznikla ve spolupráci s oceňovaným herním studiem Charles Games a plakátovou výstavu 1989: Rok zázraků. Pro základní školy jsme do nabídky zahrnuli také snímek Hvězdičky: Václav Havel

Přečíst si více o letošní nabídce

Jak se zapojit? 

Zapojené školy by měly behěm listopadu zorganizovat alespoň jednu projekci vybraného filmu k moderním československým dějinám z naší nabídky a uspořádat besedu s hostem. Připravili jsme pro vás souhrn organizačních tipů, které vá pomohou uspořádat úspěšný Měsíc Příběhů bezpráví i na vaší škole! Nyní je potřeba vyplnit krátký formulář, kterým se zaregistrujete. 

Zaregistrovat se 

V letošním roce se mohou do Měsíce Příběhů bezpráví zapojit kromě škol i další instituce, návod, jak na to, je k dispozici ZDE

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.