Zveme vás do Kina Příběhů bezpráví, konaného tentokrát v pohodlí vašich domovů!

12.11.2020 / Příběhy bezpráví

Oslavy mezinárodního dne studenstva a nabytí svobody 17. listopadu budeme letošní rok oslavovat netradičně doma. Zavzpomínat s námi na euforii, která po pádu komunistického režimu ve společnosti panovala, můžete při sledování filmů z naší produkce.

Jaké dva filmy o sametové revoluci jsou na českých školách nejsledovanější?
Můžete se na ně podívat i vy.
Online a zdarma.
 

  • 1989: Z deníku Ivany A.
    Karel Strachota / 2014 / 42 min.
    Předlohou filmu se stal autentický deník osmnáctileté Ivany A., která osobitým pohledem středoškolačky reflektuje poslední rok existence komunistického Československa.

 

  • 1989: Z dopisů psaných přes železnou oponu
    Karel Strachota / 2019 / 44 min.
    Petrovi Kořínkovi je 21 let, pochází z Pardubic, poslouchá undergroundové kapely, čte samizdatové knihy, ve škole má problémy kvůli svým dlouhým vlasům. A rozhodne se k emigraci. Je totiž začátek roku 1989 a nic nenasvědčuje tomu, že by se v komunistickém Československu dočkal svobody.

 

K filmům navíc doporučujeme zhlédnout i námi připravenou debatu se Šimonem Pánkem, jedním ze studentských vůdců sametové revoluce, moderovanou Jakubem Železným z České televize.

Symbolicky se k oslavám můžete kromě promítání filmů doma připojit i na facebooku Příběhů bezpráví.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.