Vánoční prázdniny s filmovými hity na jsns.cz

17.12.2014 / JSNS

Už vás omrzelo sledovat o Vánocích pořád dokola ty samé filmy? Pak si celé prázdniny můžete pouštět dokumentární snímky na našem portálu a hned na začátku nového roku je začlenit do výuky.

Z novinek a nejvíce sledovaných filmů, které pedagogové pouštějí v hodinách nebo je promítají studenti ve filmových klubech Jednoho světa na školách, vám doporučujeme snímek  Punkový syndrom vyprávějící o finské kapele, jejíž členové jsou mentálně postižení. Ale na tom, jak uvidíte, není vůbec nic zvláštního. Pokud učíte na základní škole, podívejte se na Lotte - Srdce pro bezdomovce – film o jedenáctileté holčičce, která se rozhodne začít vařit jídlo pro bezdomovce ve svém městě. A pro úplně nejmladší žáky tady máme  desetiminutový snímek Malé mužstvo o tom, že nedat ani jeden gól není žádná tragédie a že je vlastně úplně skvělé zahrát si fotbal jen tak pro radost. 

Pokud jste pedagog a ještě u nás na webu nemáte registraci, nezoufejte. Do 1. ledna jsme pro vás zřídili dočasný přístup, díky němuž se na filmy můžete podívat. Stačí se přihlásit podle následujících pokynů a můžete streamovat dle libosti až do Nového roku.

Na portál se můžete přihlásit v sekci „Místní přihlášení“ na adrese: https://www.jsns.cz/cz/login/10100/Prihlaseni.html, kam zadáte Jméno: xvoPBAg a Heslo: U8Xp2A99. Pak už si stačí jen najít libovolný film ve Filmových a výukových  materiálech.

Všem vám přejeme krásné svátky, pohodové volno s našimi filmy a do nového roku jen to nejlepší.