Máme pro vás 5 nových filmů – pusťte si české dokumenty!

21.12.2016 / JSNS

Až vás o vánočních prázdninách omrzí pohádky, nezoufejte a přihlaste se na jsns.cz. Najdete tu nově 5 českých dokumentárních filmů, které rozhodně stojí za zhlédnutí. Díky připravené metodice je můžete hned po Novém roce představit i svým žákům. 

S důmyslnými filmovými triky originálního režiséra Karla Zemana, které dodnes oslovují diváky všech věkových kategorií, vás seznámí snímek Filmový dobrodruh Karel Zeman.

Do zákulisí politických i soukromých dramat prezidentského období prvního českého prezidenta nahlédneme díky dokumentu Občan Havel.

Dalším časosběrným snímkem pak je René, film Heleny Třeštíkové o recidivistovi a osobitém spisovateli Reném Plášilovi, kterému mladické uklouznutí fatálně poznamenalo celý život.

Film Věra 68 připomene osobnost Věry Čáslavské, nejúspěšnější české sportovkyně, ale především ženy, která se dokázala poprat s režimem i nepřízní vlastního osudu.

Pátým filmem je snímek Zatajené dopisy, citlivě zachycující výpovědi aktérů tzv. květušínského experimentu, kontroverzního výchovného zařízení, které mělo v 50. letech za cíl „převýchovu“ dětí z romských rodin.

A pokud u nás na webu ještě nemáte registraci, nezoufejte. Od 22. prosince až do 1. ledna bude snímek Věra 68 spolu s filmem Na sever od slunce, který získal v roce 2013 studentskou cenu poroty na MFF Jeden svět, přístupný i pro veřejnost

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.