Připojte se k našim online debatám – ptejte se pamětníků a odborníků!

6.11.2020 / Příběhy bezpráví

V rámci Měsíce filmu na školách v průběhu listopadu organizujeme čtyři online debaty s pamětníky a historiky, které v minulých letech probíhaly fyzicky ve třídách. Nyní se k nim můžete připojit i vy! Na všechny besedy se bude možné podívat skrze zveřejněný odkaz na našich webových stránkách i na Facebooku Příběhů bezpráví vždy od 10 do 11 hodin dopoledne. V průběhu besed budete mít možnost zaslat Vaše dotazy přímo moderátorům.

 

 

Na jaké hosty se můžete těšit? 

 

 

  • 19. listopadu pořádáme online debatu s disidentem a aktivistou za lidská práva Janem Rumlem moderovanou Veronikou Sedláčkovou z ČRo o nezávislých a zahraničních médiích vs. režimních komunistických médiích. Doporučený film pro tuto besedu je film s názvem Tajné akce StB: Akce Alfa. Debatu může sledovat na našem webu.

 

  • 25. listopadu proběhne online debata s novinářem a spisovatelem Ivanem Binarem moderovaná Michaelem Rozsypalem o emigraci a nezávislých médiích. Všem před besedou doporučujeme zhlédnout film Pavel Tigrid - Evropan. Debatu může sledovat na našem webu.

Nestíháte přímý přenos besed? Nevadí! Podívat se na ně můžete i zpětně z našich webových stránek