V Praze je aktualizováno, přesouváme se do dalších měst

16.3.2018 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Jeden svět 2018 v Praze je za námi, ale přesouvá se do dalších 36 měst, promítat se bude od Karlových Varů až po Třinec.

Na školních projekcích festivalu Jeden svět v Praze se letos aktualizovalo 11 850 žáků a 715 vyučujících, kteří po filmech diskutovali s 46 moderátory a 32 hosty. Celkem jsme uspořádali 103 projekcí v kategorii Jeden svět dětem (z toho nově dvě „Relaxované projekce“) a 56 Pro studentky a studenty.  Během festivalu se sešla studentská porota a udělila cenu filmu Mír s vámi slovenského režiséra Juraje Mravce, který zachycuje životy obyčejných lidí uprostřed konfliktu na východní Ukrajině. „Vybrali jsme film, který je pro nás blízký a diváka zaujme svou autentičností a aktuálností tématu. Podle našeho názoru dokument nabízí více úhlů pohledu a ukazuje celou problematiku komplexně a zároveň přehledně,“ vysvětlují členové poroty.

V dalších 36 městech poběží festival ještě do poloviny dubna, jako první přebírají štafetu školních projekcí například v Brně, Hradci Králové či Karlových Varech. Pokud jste se ještě ve svém městě nepřihlásili podívejte se na termíny a udělejte to nyní.

Pokud už máte školní projekce za sebou, děkujeme za vaši účast. Protože se stále chceme zlepšovat, budeme rádi za vaši zpětnou vazbu prostřednictvím krátkého Google dotazníku.

A jestliže jste se účastnili Projekce č. 1 nebo 2, nezapomínejte, že žáci do 13ti let můžou zhlédnuté filmy výtvarně ztvárnit a své výkresy poslat do naší výtvarné soutěže.