Prodlužujeme přijímání nominací na Cenu Příběhů bezpráví

25.5.2021 / Příběhy bezpráví

Znáte někoho, kdo statečně vzdoroval komunistickému režimu a zasloužil by za své postoje a činy uznání mladé generace? Je to třeba váš příbuzný, soused, někdo, kdo byl u vás ve škole na debatě nebo ho znáte úplně odjinud? Nominujte ho/ji na Cenu Příběhů bezpráví 2021!

Cenu Příběhů bezpráví každoročně uděluje studentská porota na základě nominací mladých lidí do 30 let. Právě v mezigeneračním propojení tkví její naprostá výjimečnost, nominovány mohou být žijící i nežijící osobnosti, které se aktivně postavily komunistickému režimu a zaslouží si za to naše uznání.

Pokud jste vyučující a rádi byste motivovali své žáky k nominaci pamětníka, využijte speciální aktivitu, kterou jsme pro tuto příležitost vytvořili.

Nominace můžete zasílat do 30.6.2021 prostřednictvím jednoduchého online formuláře. Samotná nominace vám zabere jen pár minut, ale má nedocenitelný význam pro hrdiny, kterým se takto rozhodnete vyjádřit úctu.

Slavnostní udílení cen obvykle probíhá na začátku listopadu během slavnostního ceremoniálu v pražské Lucerně při zahájení nového ročníku Příběhů bezpráví –Měsíc filmu na školách. I když pandemie koronaviru tomuto slavnostnímu večeru minulý rok nepřála, rozhodli jsme se i tak předat cenu jinou formou. Na video z předávání se můžete podívat zde.

Budeme rádi, pokud se rozhodnete tuto výzvu šířit dál! Pamatujme, že i díky těmto hrdinům, můžeme být svobodní.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.