Využijte Krok za krokem lidskými právy

12.9.2022 / Vzdělávání vyučujících

Promítejte ve třídě filmy s lidskopávní tematikou a přemýšlejte tak s žáky o bezpráví, nesvobodě a o dodržování lidských práv na celém světě. Nově jsme pro vás připravili Krok za krokem lidskými právy díky kterému můžete postupně objevovat naše tématické AV lekce a otvírat lidskoprávní témata ve třídě.

Díky nově vytvořenému výukovému plánu Krok za krokem se v množství lekcí snadněji zorientujete, můžete se inspirovat, čím začít a jak pokračovat a lépe si vyberete vhodnou aktivitu po filmu. Otevřete tak postupně téma nedemokratických režimů, rasismu, genderu, rovnosti pohlaví, náboženství či homofobie.
Krok za krokem je rozdělený do 3 úrovní podle náročnosti témat a podle stupně školy. 
Tři kategorie podle náročnosti:

  1. Úvod do lidských práv
  2. Rozvíjíme povědomí o lidských právech
  3. Otevíráme náročnější lidskoprávní témata a jdeme do hloubky

Využijte AV lekce jako Malá o dívce vietnamských přistěhovalců, Čínský umělec v exilu o umělci, který musel kvůli svým protirežimním aktivitám uprchnout ze své rodné Číny, Jen protože jsem dívka o malawijské dívce, která by se ráda jednou stala doktorkou, soudkyní nebo vědkyní, ale bojí, že ji čeká osud většiny dívek z nejchudších zemí, Jenica a Perla o dvou romských kamarádkách, které ale čeká odlišná budoucnost, což je do veliké míry ovlivněno místem, kde žijí a mnoho dalších.

     

     

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.