Zapojte se do Měsíce filmu na školách!

26.8.2019

Právě jsme spustili přihlašování do již 15. ročníku Měsíce filmu na školách! Letošním tématem je pád železné opony. Ve filmech i doprovodných materiálech si připomínáme 30. výročí konce komunistického režimu nejen u nás, ale i v okolních státech. 

Až do 4. října máte možnost připojit se ke stovkám základních a středních škol, které budou v listopadu pořádat projekce filmů k čs. moderním dějinám a besedy s hosty - pamětníky, historiky či filmaři.

Seznamte své žáky a studenty s příběhy těch, kteří se v minulosti postavili komunistickému režimu. Promítněte film a pozvěte pamětníka, historika nebo filmaře na následnou besedu a připojte se tak ke stovkám škol po celé České republice.

  • Všechny potřebné informace k přihlašování najdete v sekci Jak se zapojit.
  • Nejste si něčím jistí? Odpovědi na nejčastější otázky jsme připravili v sekci tipy.
  • Můžete se také podívat na mapu všech letos zapojených škol.

I letos si můžete vybrat z nabídky filmů přímo k tématu, které přihlášeným školám zdarma pošleme na DVD:

Každá zapojená škola navíc zdarma získá tyto bonusové materiály:

  • plakátová výstava 1989 - Rok zázraků
  • publikace Emigrace a život v exilu
  • pro prvních 100 přihlášených výuková hra Operace Paměť

Naše revoluce

Letos navíc nabízíme možnost zapojit se díky projektu Naše revoluce do Měsíce filmu na školách i trochu jinak. Zeptejte se s Vašimi žáky pamětníků, jak probíhala sametová revoluce právě ve Vašem městě. Najděte dobové fotografie, letáky a plakáty, projděte dobový tisk. Výsledky Vašeho pátrání zveřejníme na našich webových stránkách.

 

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.