Využijte třídnické hodiny pro rozvíjení vztahů ve vaší třídě. Naše lekce vám to usnadní

26.11.2021 / JSNS

Dokumentární filmy nenachází uplatnění jen jako výukový materiál. Skvěle se hodí i pro rozvíjení vztahů ve třídě, ať už mezi jednotlivými žáky nebo na úrovni třída-učitel. Chcete se svou třídou předcházet problémům nebo už dokonce nějaký konkrétní řešíte? Hledáte inspiraci, jak trávit třídnické hodiny aktivně a zábavně? Využijte některý z našich materiálů určených právě do třídnických hodin. 

Mezi našimi materiály a dokumentárními filmy se nacházejí takové, které pomohou ve třídě otevřít témata jako šikana, závislosti, domácí násilí či jiné citlivé otázky. Pro potřebu třídních učitelů (ale třeba i metodiků prevence) máme na portálu připravené kompletní materiály (filmy a aktivity), které už jsou otestované vyučujícími a žáky. Silné příběhy dokumentárních filmů, ve kterých navíc často vystupují jako hrdinové děti a mladí lidé, žáky zaujmou. Filmy vyvolávají otázky, otevírají diskusi, vedou žáky k obhajování vlastních postojů a zároveň i k respektování názorů svých spolužáků.

Chcete zažívat třídnické hodiny, ze kterých budete mít radost? Pak si jistě vyberete z nabídky více než 20 lekcí, které jsou určené a speciálně vybrané právě pro tento účel.

Společně s žáky pak nad filmy můžete diskutovat o rozvodu rodičů (lekce Jak z toho ven), šikaně (lekce Příběh šikany nebo Ve skutečném světě), domácím násilí (lekce Nedovolte, aby se to stalo nebo To všechno z lásky), stáří a mezigeneračním porozumění (lekce Poklad nebo Pradědečkovo číslo), životu s postižením (lekce Přízrak Martin nebo Jak motýl), homofobii (lekce Navždy hooligan) a dalších. 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.